شرکت خدمات و محصولات آب و فاضلاب پیاتیک

طراحی و اجرای خدمات دفع فاضلاب و تولید محصولات کاربردی آب و فاضلاب

۳۶ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

خدمات فاضلاب شرکت پیاتیک

 

شرکت خدمات فنی و مهندسی پیاتیک 


آماده عقد قرار داد با ارگانهای دولتی , شرکت ها , هتل , رستوران ها و مجتمع مسکونی

تخلیه چاه با پمپ لجنکش با تانکر 12000 هزار لیتری

تخلیه چاه با مکنده با تانکر مخصوص سفارش آلمان

تخلیه چاه فاضلاب با پمپ های ساکشن

لوله بازکنی با دستگاه جدید و با فنر مخصوص

لایروبی چاه های صنعتی , چاه خانگی , چاه آشپزخانه ها و مراکز بزرگ تجاری

حفاری چاه آب و فاضلاب و حفاری کانال های فاضلاب

حفاری انواع چاه ارت و جای شمع ستون ساختمان

تبدیل چاه کهنه و چاه ریزشی به چاه استاندارد فاضلاب

اجرای سپتیک خانگی و صنعتی ، اجرای استاندارد میله و انبار چاه

اجرای کول گذاری چاه فاضلاب و بهینه سازی بدنه انواع چاه

پیدا کردن محل درب چاه فاضلاب با دستگاه دیجیتال آلمانی

در آوردن گوشی موبایل ، انگشتر طلا ، پلاک و... داخل سیفون لوله فاضلاب

داخل توالت تشخیص ترکیدگی لوله با دستگاه های پیشرفته شرکت پیاتیک 

اجرای لوله کشی فاضلاب ساختمان و تعمیر گرفتگی های کلی و جزئی

اجرای انواع تعمیرات ترکیدگی لوله - رفع نم - تعویض کاسه توالت

تبدیل توالت ایرانی به فرنگی و برعکس انشعاب فرنگی به توالت ایرانی

اجرای انواع طوقه چینی چاه فاضلاب . تراش کف چاه فاضلاب

اجرای نصب شیرآلات - سرامیک کاری - بنایی کلی و جزئی

کلیه کارها با دستگاه و داری ضمانت و با بیمه حوادث میباشد

سرویس دهی به کل منطقه های : غرب تهران ، شرق تهران ، شمال تهران و جنوب تهران

 

 

تماس با پیاتیک :  02122884907

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

آشنایی با انواع منهول ها



مزایا و کاربردهای منهول چیست ؟

 

1 - قابلیت یکی سازی فاضلاب چند واحد آپارتمانی در یک مسیر خروجی
2 - بکار گیری منهول های سایز کوچک در مصرف فاضلاب خانگی
3 - تسریع در عملیات نصب.
4 - کاهش هزینه ها به علت استفاده از اتصالات کمتر
5 - امکان بازدید دوره ای آن توسط دریچه بازدید و درب منهول
6 - جمع آوری آب های سطحی


منهول (به معنی: آدم )یک نوع از اتصالات است که برای متصل کردن چند شبکه و خط راه رو به هم مورد استفاده قرار می گیرد

مثلا در سیستم فاضلاب برای آنکه چندین خط لوله فاضلاب را به یکدیگر متصل کنند و به یک مسیر هدایت نمایند از منهول استفاده میشود و یا در سیستم های مخابراتی برای دسترسی به مسیرهای کابل‌ها در زیر زمین استفاده میشود . البته همگی در سطح شهر به انواع آنها برخوردیم، دریچه‌هایی که در سطح زمین موجود است و برای کاربری‌های مختلفی استفاده میشود (آب و فاضلاب، تلفن، برق و ...) و منهول در واقع برای دسترسی آسان انسان به داخل کانال است و در آنها را با درپوش می‌پوشانند. منهول ها را از جنس بتن، آجر و پلی اتیلن می‌سازند که بنا به کاربری متفاوت خواهد بود و همچنین درپوش‌های آنها نیز از جنس پلی اتیلن و فولاد است.

انواع منهول تقسیم‌بندی منهول‌ها را باید با توجه به محل کاربردآن به دو دسته منهول های با قطر کم و منهول های با قطرهای بالا خلاصه نمود. منهول های با قطر کم در خطوط فرعی شبکه بنا به موارد ذیل به مورد استفاده قرار می‌گیرند

1. قطر لوله‌ها کم است
2. دبی جریان کم است
3. تعداد لوله‌های وارده ممکن است زیاد باشد

و منهول های با قطرهای بالا مورد استفاده در خطوط اصلی شبکه دلائل ذیل کاربرد دارند

1.در خطوط اصلی و خطوط انتقال
2.قطر لوله‌ها زیاد است
3.دبی جریان بالا است
4.تعداد لوله‌های وارده محدود یا یکی است.

با توجه به نوع کاربرد می توان این منهول را از نظر مواد اولیه ساخت به شکل زیر خلاصه نمود :

1. منهول های بتنی پیش ساخته(منهول سنتی)
2. منهول های بتنی ساخت درجا(منهول سنتی )
3. منهول آجری به همراه ملات 4. منهول های GRP 5.منهول های پلی اتیلنی

منهول‌های سنتی

این منهول ها با مصالح سنتی مانند آجر، سیمان و بتن ساخته می‌شوند که در گذشته بسیار مورد استفاده بوده است و کاربردهای فراوانی داشته است، که البته هنوز هم در برخی از مناطق و کاربری‌های خاص به عنوان تنها و آخرین راهکار مورد استفاده قرار میگیرد، مثلا در کانالهای انتقال خط تلفن که در زیر رمین قرار گرفته است منهول‌های بتنی بسیار کاربرد دارند ولی اما در انتقال فاضلاب و سیالات منهولهای پلی اتیلنی (پیش ساخته) کاربرد دارند.

منهول های پلی اتیلن شرکت پایتخت

منهول پلی اتیلن شرکت توانگر مطابق استاندارد14148 ملی ایران بوده وبه دلیل بهره گیری از مواد اولیه مخصوص تولید منهول وطراحی های خاص،دارای بهترین کیفیت ومقاومت دربرابر عوامل مکانیکی وشیمیایی وهمینطور نفوذ ناپذیری بالا می باشد و همین خواص است که این منهولها را از موارد مشابه متمایز می نماید.

مزایای منهول های پلی اتیلن شرکت پایتخت

1-منهولهای پلی اتیلن شرکت توانگر به دلیل سبکی وزن در عین مقاومت مکانیکی بالا مطابق استانداردملی می باشد که سبب کاهش هزینه می گردد وبدین گونه جهت حمل ونقل ونصب نیازمند به کارگیری وسایل حمل ونقل سنگین (تریلروجرثقیل)نبوده وهمین امر سبب کاهش هزینه وسرعت وسهولت وبرتری نسبت به انواع مشابه منهولها می گردد.

2-با توجه به خواص شیمیایی پلی اتیلن ها که درمقابل واکنش با اسید و بازها دارای مقاومت بالایی هستند وگازهای اسیدی که جزء لاینفک شبکه های فاضلاب می باشد وهمین طور با توجه به اینکه احتمال وجود باز ها در شبکه های فاضلاب صنعتی وخاک اطراف منهول نیز هست .انتخاب منهولهای پلی اتیلن شرکت توانگر می تواند گزینه مناسبی جهت افزایش طول عمر منهول های مورد استفاده گردد.

3-یکی دیگراز برجسته ترین منهولهای پلی اتیلن شرکت توانگر استفاده از بهترین روشهای آبندی جهت جلوگیری از ورود فاضلاب به آبهای زیرزمینی می باشد که این محصول را از سایر تولیدات مشابه متمایز می کند.

4-منهول پلی اتیلن شرکت توانگر به علت داشتن خاصیت ضربه پذیری بالا ومقاومت در برابر زلزله وسایز نیروهای وارد شده ومنحصر به خواص ضد شکنندگی به دلیل کیفیت بالای مواد اولیه مصرفی تنها گزینه قابل اطمینان موجود می باشد.

4-منهول پلی اتیلن شرکت توانگر دارای لایه داخلی صیقلی با رنگ روشن میباشد که با حداقل روشنایی فضای داخل منهول مشاعده میشود و جداره خارجی با رنگ تیره به دلیل مقاومت در برابر اشعه وعمر مفید بیشتر طبق استاندارد های جهانی میباشد

5-سطح صاف و منظم منهولهای پلی اتیلن شرکت توانگر از چسبندگی آلاینده های محیطی جداره خارجی منهول جلوگیری میکند وخاصیت رسوب ناپذیری دارد و همچنین طراحی منحصر به فرد منهول پلی اتیلن شرکت توانگر این امکان را برای مصرف کننده مهیا میکند که طبق نیاز پروژه و به راحتی بتواند ورودی و خروجی را حتی در هنگام اجرا نیز تعبیر میکند

6-به دلیل سطح صیقلی پلی اتیلن شرکت توانگربرای منهول ها جهت جلوگیری از سرخوردگی ولغزندگی اقدام به روکش دار نمودن پله هایی با جنس پلی اتیلن وروکش آلومینیومآج دار نموده است که علاوه بر یکپارچه بودن با بدنه خود منهول ها ایمنی واستاندارد را نیز رعایت نموده باشد


۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

مراحل اجرایی منهول های فاضلاب پلی اتیلن

 


چگونگی و مراحل اجرایی منهول های پلی اتیلن شرکت پایتخت

 

 

مرحله اول :

 

حفر گودال ، با عمق مورد نیاز با 1/4 برابر اضافه تر از قطر منهول

 

 

مرحله دوم :

 

 

گرد بری دقیق جهت ورود و خروج لوله ها


 

مرحله سوم :

 

استقرار قسمت تحتانی که همانطور که بیان شده باید

در بتنی به ضخامت حدود 10 سانتی متر مستقر و با فشار دست  کاری کرد

که بتن همی سطح زیرین را پر کند و قطعه از ناحیه زیرین کف حباب های هوا

نداشته باشد تا کاملا پر و صلب باشد


 

در حین استقرار لوله به اجرای درست واشر ها باید دقت شود

 

 


مرحله چهارم :

استقرار طبقات منهول

سپس پله استیل  جا زده شود







اجرای طوق بتونی روی قسمت فوقانی ، که  در حذف بارهای ترافیکی از روی منهول ضروری است


مرحله پنجم :

پر کردن اطراف منهول که از اهمیت زیاد برخوردار است

ملات  شفته و آهک با تراکمی که در دستورالعمل ذکر شده است باید کار شود


 

 

نحوه نصب و اجرای منهول پلی اتیلن فاضلاب

 

 

 

 

روش نصب منهول های پلی اتیلنی شرکت پایتخت

از نظر تحمل بارهای وارده به منهول ها مانند بارهای شعاعی و محوری (Downdrag) و نیز بارهای ترافیکی ، تفاوت هایی بین منهول های بتنی و پلی اتیلنی وجود دارد و اساسا" سازه ی پلی اتیلنی به تنهایی نمی تواند بارهای سنگین بیش از حد طراحی خود را تحمل نماید ، لذا ترکیبی از این دو سازه در اجرای منهول های پلی اتیلنی بکار می رود.

بر اساس استاندارد ASTM 1759 به جای بتن از خاک Class І که حدود 30 سانتی متر در گرداگرد منهول قرار می گیرد و حداقل 95% کوبیده (Compact) می گردد نیز می توان استفاده نمود ولی در عمل بهتر است برای منهول های کوتاهتر و مکانهائی که بارهای ترافیکی سنگین وجود ندارد اینکار را انجام داد . اما در هر دوصورت حتما" می بایستی از یک دال بتنی مسلح که حدود 20 سانتی متر ضخامت داشته باشد استفاده نمود که قطعا" دریچه منهول نیز برروی این دال قرار می گیرد در صورتیکه جهت پرکردن اطراف منهول های پلی اتیلنی (Backfill)  بخواهیم از بتن استفاده کنیم بایستی گود برداری را زیاد باز ننمائیم و حدود 15 سانتی متر در اطراف منهول را با بتن حدود 200 بدون نیاز به میلگرد پر نمائیم. این دیواره بتنی به همراه دیواره ی پلی اتیلنی منهول با هم توانایی تحمل بارهای وارده خصوصا" بارهای ترافیکی را خواهند داشت.
شرکت نوین تکینک هم چنین مبتکر طرحهای جدید جهت نصب و اجرای سریع و آسان این منهول ها با ضریب اطمینان بالا می باشد و آموزش این روشهای اجرا را به طور رایگان به پیمانکاران و مجریان محترم جزو وظایف خود می داند، به طوریکه این منهول ها با اجرای صحیح در طول حداقل 50 سال بدون هیچگونه مشکل ، دوام آورده و دچار خرابی نمی گردند.


 

 

 

 

 

ای پلی اتیلنی شرکت نوین تکنیک کاملا" براساس استانداردهای طراحی منهول ها از جمله استاندارد ASTM 1759 طراحی گردیده و با تقویت پیوسته بیرونی منهول بوسیله دیرک های طولی و رینگ های تقویت حلقوی (Ring Stiffeners) که جهت تحمل بارهای عمودی (Downdrag) و نیز بارهای شعاعی ناشی از عملکرد فشار کاری خاک اطراف منهول ، طراحی شده و نیز باکمک نرم افزارهای محاسباتی مانند روش  (Final element) تحلیل و درستی آنها تائید گردیده است . همچنین در عمل توسط دستگاههای تست مانند تست فشار حلقوی ، تست ضربه پذیری ، تست تعیین Mfi و دانسیته نیز این منهول ها تست و مورد تائید آزمایشگاهی و کنترل کیفی قرار گرفته اند. از آنجائیکه پله های منهول های پلی اتیلنی نقش بسیار زیادی در بالا بودن ضریب ایمنی آنها در هنگام وارد و یا خارج شدن کاربر از آنها را دارد ، لذا شرکت نوین تکینک با استفاده از تکنولوژی روزطراحی و ساخت این منهول ها ، اولین تولید کننده ایست که توانسته این پله ها را به صورت یکپارچه با بدنه منهول ، روی این منهول ها نصب و از موارد احتمالی کنده شدن این پله ها در هنگام استفاده ، به طور کلی جلوگیری نماید و ضریب اطمینان  بسیار بالایی را برای آنها ایجاد نماید.

 

 

 

 

با توجه به اینکه در جریانهای فاضلابی همیشه مواجه با حلال ها و یا اسیدها(خصوصا" اسید سولفوریک) و نیز گازهای ناشی از تجزیه مواد فاضلابی می باشیم ، لذا پله های طراحی شده باید بگونه ای باشند  که مانند خود بدنه پلی اتیلنی مقاوم و در مقابل این مواد دچار خوردگی نشوند ،
لذا شرکت نگین پایتخت افتخار دارد که اولین تولید کننده ایست که با صرف هزینه های بالاتر ، تمامی این ارینگها و نوارهای آب بندی را از جنس مقاوم EPDM تولید و در این منهولها بکار می برد.

 

 

 

 

 

دانش فنی و توان بالای مهندسین شرکت نوین تکینک و در کنار تجربه بسیار بالای آنها در زمینه های مختلف طراحی و تولید محصولات پلی اتیلنی و نیز ساخت انواع قالب های این منهول ها ، انعطاف پذیری قابل توجهی در خصوص مشتری مداری از لحاظ تولید انواع منهول های پلی اتیلنی و نیز سایر قطعات را برای استفاده کنندگان ایجاد کرده است و امکان تولید منهول های تخصصی و سفارشی را در حداقل زمان ممکن فراهم آورده است . شرکت نوین تکینک افتخار دارد که اولین شرکت تولید کننده منهول های پلی اتیلنی به صورت قالب گیری یکپارچه ، تولید انبوه و  تک رنگ (زرد) می باشد و در تولید این محصولات هیچگونه مواد ضایعاتی بکار نمی رود .

 

 

 

 

 

 

منهولهای پلی اتیلن با توجه به محل مصرف ، سایز و  ارتفاع انتخاب می گردند

 

منهوله ای شرکت پایتخت  به چند روش لوله ای

یکپارچه و چند تکه با مقاومت  های مختلف تولید می گردند.س

شرکت پایتخت  با در نطر گرفتن استانداردها موارد فوق را بطور اختصار

جهت این انتخاب یاد آوری می نماید.ب

ASTM-1759

مکانیک خاک منطقه

باردهای وارده در محل های مختلف نصب

 تراز آب زیر زمینی

 

 

 


 نصب منهول :

 

 

 

الف - حفاری

بهترین حالت و اندازه گودال جهت جا گذاری منهول پلی اتیلن 1/4 برابر اندازه قطر مهول می باشد

تا تراکم خاک طبیعی موجود از بین نرفته و در زمان پرکردن اطراف منهول هزینه اضافه سربار نگردد

 

ب - نصب قطعه تحتانی و اتصال لوله

ابتدا محل لوله های ورودی و خروجی را بر روی قطعه تحتانی ایجاد کرده که این محل با برش دایره شکل برابر فطر خارجی لوله میباشد . سپس بتن با ضخامت 10 سانتی متر و عیار 250 جهت زیر سازی در کف گودال ریخته و قطعه تحتانی را قبل از سخت شدن بتن در محل خود مستقر و یا با اعمال حرکت و نیروی چپ وراست ، کاملا قطعه تحتانی بر روی بتن قرار گرفته  طوری که مقداری بتن از کناره های قطعه تحتانی بیرون آمده و کلیه خلل و فرج و هوای باقی مانده از زیر خارج شود

 

 

 

باید در نظر داشت طرحی قطعات تحتانی بصورت عمومی انجام و تولید شده و با برشهایی که جهت ورود و خروج لوله ها انجام میگیرد ، دارای مقاومت حلقوی مناسب مانند قطعات میانی و فوقانی نمی باشد لذا در کلیه پروژه ها باید قطعه تحتانی را بعنوان پایه در نظر داشت و از داخل ( شکل هیدرولیک)و اطراف بیرونی را با توجه
به ارتفاع منهول مورد استفاده کاملا با مصالح مناسب تا لبه فلنج قطعه فوق پوشاند

 

 

 

 

 

 

اتصال لوله ها به منهول :

 

 

 

 

 

هر لوله دو جداره توسط دو واشر یکی از داخل و دیگری از خارج منهول

با استقرار روی لوله  مطابق شکل قرار میگیرد  و با بدنه آبندی  میگردد

در استفاده از لوله های  تکجداره  با یک واشر طوقه ای که ابتدا پس از ایجاد محل ورود لوله که برابر است

با قطر لوله به اضافه 20 میلی متر که پس از نصب واشر لوله  را از  داخل  آن عبور داده و مستقر میکنیم

 

 

 

 

 

در منهولهای عبوری بهترین حالت این است
که لوله یکپارچه از داخل منهول عبور کرده و یک قطاع حدود 120 درجه از روی لوله
 برداشته و اطراف آنرا با شیب مناسبی پوشش دهید
انتخاب قطعه تحتانی را طوری انجام دهید که حداقل
ارتفاع را داشته و  امکان  نصب لوله مورد نظر را داشته باشد.ت

 

 

 

 

 

 

اطراف قطعه تحتانی را تا زیر فلانج آن کاملا بصورت مرحله ای ( هر بار 20 سانتیمتر ارتفاغ) را با :

 

 

 

 

ماسه ، شن ، خاک رس ، مخلوط و غیره که  اندازه آنها 20 میلی متر

بیشتر نبوده و با رطوبت حدود  20% به تراکم 92% برسانید

در مناطق خشک می توان جهت رسیدن به تراکم فوق از مصالح مورد نظر با آهک و آب به تراکم مورد نظر رسید

در مناطقی که  تراز  آب  زیر زمینی بالاست و یا دارای خاکهای لجنی و ریزشی می باشد

باید اطراف منهول را با مخلوط رودخانه ای یاسیمان (بتن )  انجام داد.ا

مقدار پوشش اطراف و درگیری مهول با بتن به قطر منهول و مقدار فرورفتگی آن در آب بسته است.ل

نکته : هیچگاه به یکباره مصالح  زیاد ب خصوص ملات با آب  فراوان را در اطراف قطعات نصب شده

  منهول ها نریزید و این کار را بصورت مرحله ای انجام دهید.ب

 


 

 

 

 

 

 

پس از انجام مراحل نصب قطعه تحتانی ، قطعات میانی و در آخر قطعه فوقانی را نصب نمایید

 

 

 

 

 

انتخاب فطعه را طوری انجام دهید که پس از نصب فطعه فوقانی مقدار 10 سانتی متر

تا کف تمام شده جهت نصب دریچه مانده باشد

ارتفاع قسمت دریچه آ برش نخورده و حتی الامکان از 30 سانتی متر کمتر نباشد

در محلهایی که بار ترافیکی بر روی منهول های پلی اتبلن اعمال میشود

بر اساس استاندارد ذکر شده از دال بتنی استفاده و دریجه بر روی دال بتنی تعبیه گردد

حدلقل اتعاد دال بتنی 1/2  برابر قطر منهول و سازه آن بستگی به مقدار بار ترافیکی

دقت نمایید تا منهولها بصورت کاملا عمود نصب شود و بطور مرحله ای

اطراف آنها را پوشش و تراکم مورد نظر را ایچاد نمایید.

 

 

در منهول های با عمق بیش از 4 متر سکوی محافظ ( جان پناه ) استفاده نمایید

در زمان  حمل و نقل منهولها  را از ارتفاع به پایین پرتاب نکنید و از ایجاد شوکهای شدید اجتناب نمایید

با در نظر گرفتن اینکه منهولهای فوق دارای آنتی یو وی میباشند

اما در مدت طولانی در برابر تابش مستقیم اشعه آفتاب قرار ندهید

 

 


 

منهول های پایتخت در  دو قطر 1000 و 1200 و با تنوع در ارتفاع طبق جدول زیر تولید میشوند

 

 

 

 

منهول های ریزشی :

 

 

از دیگر روش های اجرایی منهول ها که در جاهایی با شیب های پر اختلاف در طراحی ها پیش می آید

نوع اجرای " ریزشی " است  که شرکت این مهم را نیز لحاظ نموده است

 

 

 

۳ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

اعتراض ساکنین محله به گرفتگی و بوی بد منهول فاضلاب

​​​​​

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس؛

گرفتگی و بوی بد منهول فاضلاب پایین تر از دبستان شهید مطهری

واقع در محله جهاد، اعتراض ساکنان آن محل را دربر داشته است.

 

یکی از اهالی محل اعتراض خود را در این خصوص با خبرنگار پاوه پرس

در میان گذاشت و در ادامه اظهار نمود:

گرفتی منهول فاضلاب محله باعث بوی بد و آلودگی منطقه شده و باتوجه به قرار داشتن

دو مدرسه در این حوالی تسریع در رسیدگی به آن ضروری می باشد.

 

رستمی

با ارسال عکس هایی از آن خاطر نشان ساخت، از اسفند ۹۳ تا خرداد ۹۴ تاکنون

چندین بار به اداره آب و فاضلاب شهرستان مراجعه حضوری داشته ایم

اما تاکنون اقدامی عملی برای رفع این مشکل را مشاهده ننموده ایم.

 

وی با ارسال شکوائیه ی خود به این پایگاه امیدوار است مسئولین

محترم به مشکل آن محل رسیدگی نموده و برای حل آن اهتمام ورزند.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

اجرای شبکه فاضلاب و منهول گذاری فاضلاب

 

شرکت پیاتیک  با هدف ایجاد سهولت در امر تصفیه آب و فاضلاب در سال ۱۳۹۰ تأسیس شد

این شرکت از بدو تأسیس تاکنون به ارائه خدمات به مشتریان در زمینه مشاوره و طراحی فرایند

طراحی و ساخت تجهیزات تصفیه آب و فاضلاب و احداث تصفیه خانه های آب و فاضلاب

در هر دو زمینه شهری و صنعتی پرداخته است

در همین راستا شرکت پایتخت به عنوان شرکتی پیشرو در صنعت

تصفیه آب و فاضلاب و دارنده گواهینامه های صلاحیت پیمانکاری از معاونت

برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری ، ایزو و HSE فعالیت خود را بر

تصفیه آب و فاضلابهای شهری و پساب های صنعتی متمرکز نموده است

این شرکت هم اکنون قادر است با تکیه بر دانش فنی کارشناسان و متخصصان

خود و تجارب عملی بدست آمده در اجرای پروژه-های متعدد

مسائل مربوط به تصفیه آب و تصفیه و دفع فاضلاب

را از فهرست مشکلات و چالشهای اجتماعات شهری و صنایع و مدیران در ارتباط با آنها حذف نماید.

مهمترین زمینه های فعالیت و خدمات قابل ارائه توسط شرکت پایتخت  به شرح ذیل میباشد :

• طراحی و اجرای شبکه انتقال فاضلاب و منهول گذاری خط انتقال
• طراحی و اجرای سیستمهای الکترومکانیکال و ابزار دقیق صنایع
• ساخت نصب و راه اندازی سیستمهای اتوماسیون و تابلو های قدرت و فرمان
• طراحی ، ساخت و اجرای سیستم های تصفیه فاضلابهای بهداشتی بصورت پکیج های فلزی و پلی اتیلنی و بتنی
• طراحی ، ساخت و اجرای سیستم های تصفیه فاضلاب های صنعتی
• طراحی ، ساخت و اجرای سیستم های تصفیه و ضدعفونی آب (O3 ، UV ، RO)
• ساخت سپتیک تانک ، ایمهوف تانک ، منهول و مخازن به صورت بتنی و پلی اتیلنی دو جداره و فایبر گلاس و فلزی و استیل
• ساخت تجهیزات الکترومکانیکال تصفیه خانه های آب و فاضلاب
• طراحی و ساخت چربیگیر های پلی اتیلنی مخصوص صنایع غذایی و آشپزخانه های صنعتی و رستوران ها و صنایع غذایی
• طراحی و ساخت سیستم های تصفیه فاضلاب کارواش ، صنایع فلزی و آبکاری

صنایع لبنی ، صنایع قالیشویی ، صنایع غذایی ، پرورش ماهی و دام

• بهینه سازی و رفع مشکلات فرآیندی و تجهیزاتی و راهبری تصفیه خانه های آب و فاضلاب

• راه اندازی ، بهره برداری و راهبری سیستم های تصفیه آب و فاضلاب

 

 

تماس با شرکت : 02122884907

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

منهول _ Manhole

 

منهول (به انگلیسی : Manhole) به معنی: آدم رو)یک نوع از اتصالات است

که برای متصل کردن چند شبکه و خط راه رو به هم مورد استفاده قرار می‌گیرد

مثلاً در سیستم فاضلاب برای آنکه چندین خط لوله فاضلاب را

به یکدیگر متصل کنند و به یک مسیر هدایت نمایند

از منهول استفاده می‌شود و یا در سیستم‌های مخابراتی برای

دسترسی به مسیرهای کابل‌ها در زیر زمین استفاده میشود

البته همگی در سطح شهر به انواع آنها برخوردیم

دریچه‌هایی که در سطح زمین موجود است و برای کاربری‌های مختلفی استفاده می‌شود

(آب و فاضلاب، تلفن، برق و...) و منهول در واقع برای دسترسی آسان انسان

به داخل کانال است و در آنها را با درپوش میپوشانند

منهول‌ها را از جنس بتن، آجر , پلی اتیلن و پلاستیک می‌سازند

که بنا به کاربری متفاوت خواهد بود و همچنین درپوش های آنها نیز از جنس پلی اتیلن

پلیمری, فایبرگلاس, فولاد , چدن و... است

 

 

محتویات :

 

 

انواع منهول :

 

تقسیم‌بندی منهول‌ها را باید با توجه به محل کاربردآن به دو دسته خلاصه نمود

منهول‌های با قطر کم مورداستفاده در خطوط فرعی شبکه به دلائل زیر :

  1. قطر لوله‌ها کم است
  2. دبی جریان کم است
  3. تعداد لوله‌های وارده ممکن است زیاد باشد.

منهول‌های با قطرهای بالا مورد استفاده در خطوط اصلی شبکه به دلائل زیر

  1. در خطوط اصلی و خطوط انتقال
  2. قطر لوله‌ها زیاد است
  3. دبی جریان بالا است
  4. -تعداد لوله‌های وارده محدود یا یکی است.

با توجه به نوع کاربرد می‌توان این منهول را از نظر مواد اولیه ساخت به شکل زیر خلاصه نمود:

  1. منهول‌های بتنی پیش ساخته(منهول سنتی)
  2. منهول‌های بتنی ساخت درجا(منهول سنتی)
  3. منهول آجری به همراه ملات
  4. منهول‌های GRP
  5. منهول‌های پلی اتیلنی

 

 

منهول‌های سنتی :

 

این منهول‌ها با مصالح سنتی مانند آجر، سیمان و بتن ساخته می‌شوند

که در گذشته بسیار مورد استفاده بوده‌است و کاربردهای فراوانی داشته‌است

که البته هنوز هم در برخی از مناطق و کاربری‌های خاص به عنوان تنها و آخرین راهکار مورد استفاده قرار میگیرد

مثلاً در کانالهای انتقال خط تلفن که در زیر رمین قرار گرفته‌است

منهول‌های بتنی بسیار کاربرد دارند

در حال حاضر در ساخت شبکه جمع آوری فاضلاب تهران، عمدتا از منهول های بتنی و آجری استفاده میشود

 

 

 

منهول‌های پیش ساخته :

 

منهول پیش ساخته پلی اتیلن برای استفاده در سیستم‌های

فاضلاب صنعتی و فاضلاب خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد

با توجه به استفاده روزافزون از محصولات پلیمری در صنایع مختلف جهان، این محصول می‌تواند

جایگزین مناسبی برای منهول‌های بتنی و یا سایرمنهول‌های ساخته شده با مصالح بنائی میباشد

 

  1. هزینه بسیار پائین در ساخت و راه اندازی منهول‌های پلی اتیلن نوین تکنیک نسبت به منهول‌های بتنی
  1. زمان بسیارکمتر در اجرای منهول پلی اتیلن نوین تکینک نسبت به منهول‌های بتنی
  1. مقاومت در برابر لیستی از مواد شیمائی مختلف از خواص منحصربه‌فرد
  1. منهول‌های پلی اتیلن نوین تکنیک نسبت به منهول‌های بتنی می‌باشد.
  1. منهول پلی اتیلن به ماشین آلات سنگین برای اجرا ندارد.
  1. منهول پلی اتیلن می‌تواند در محیط‌های شیمیائی و یا بسیار مرطوب براحتی دوام بیاورد
  1. منهول پلی اتیلن نیازی به تعمیر ندارد و در صورت نیاز به تغییرات در سایز
  1. براحتی و به آسانی انجام می‌شود.
  1. منهول پلی اتیلن براحتی در خطوط انتقال فاضلاب قابل نصب می‌باشد
  1.  و هزینه‌های اجرائی پروژه‌های بزرگ را بطور چشمگیری کاهش می‌دهد.

 

 

تفاوت منهول‌های پلی اتیلن با منهول‌های سنتی بتنی :

 

منهول‌های پلی اتیلنی دارای مزایای قابل توجهی نسبت به منهول‌های سنتی هستند که از آن جمله می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود: ۱- صرفه جویی هزینه‌های اجرا منهول‌های پلی اتیلنی در مقایسه با منهول‌های بتنی. ۲- صرفه جویی در زمان و سهولت جاگذاری و نصب. ۳- منهول‌های پلی اتیلن مقاوم در برابر حلال‌ها و گازهای شیمیایی می‌باشند ۴- منهول‌های پلی اتیلن نیاز به ماشین آلات سنگین در موقع اجرا ندارد ۵- منهول‌های پلی اتیلن دارای عمر طولانی بهره برداری، مخصوصأ در مناطق مرطوب می‌باشند ۶- سهولت در امر نگهداری با توجه به سطوح صاف و منظم در بدنه منهول‌های پلی اتیلن. ۷- آب بندی کامل شبکه و جلوگیری از ورود فاضلاب به آب‌های زیر زمینی و بالعکس به جهت آب بندی کامل منهول‌های پلی اتیلنی ۸- امکان افزایش طول منهول پلی اتیلن حتی پس از اتمام پروژه.

و نیز:

1. با توجه به زلزله خیز بودن ایران این نوع منهول پلی اتیلنی به علت انعطاف پذیر بودن با حرکت‌های کوچک زمین سازگار است و در نتیجه در اثر حرکتهای کوچک ترک نخورده و درزدار نمی‌شود در حالیکه منهول بتنی ترد و شکننده و در مقابل حرکات زمین غیر مقاوم می‌باشند.

۲. در منهول پلی اتیلنی ترانشه به آسانی در یک روز باز و بسته می‌شود و این به معنای جلوگیری از اتلاف وقت و کاهش زیاد در صرف هزینه‌است در حالیکه برای نصب منهول بتنی زمان و تجهیزات زیادی اعم از نیروهای انسانی و دستگاه‌های پر هزینه نیاز است که این به معنای اتلاف وقت و انرژی و هزینه فراوان است.

۳. منهول پلی اتیلنی سبک است و نصب و حمل و نقل آن به راحتی صورت می‌گیرد در ضمن از تجهیزات کمتری برای قرار دادن منهول در موقعیت مناسب استفاده می‌شود در حالیکه منهول‌های بتنی سنگین هستند و نصبی دشوار دارند که این نصب مستلزم تجهیزات پر هزینه و پر دردسر است.

۴. سطوح کاملاً صاف منهول پلی اتیلنی مانع چسبیدن مواد به دیوراه‌ها می‌شوند. این منهول در مقابل کثافات خشن ناشی از تخلیه‌های خانگی و تخلیه‌های صنعتی و... مقاوم است در حالیکه سطح منهول بتنی خش دار می‌شود بنابر این زباله‌های خانگی و صنعتی و... به دیواره‌ها می‌چسبند.

۵. اندازه استاندارد این منهول موجود می‌باشد بنابر این مصرف کننده می‌تواند طبق نیاز و بنا بر میزان تخلیه , خروجی را به راحتی تنظیم کند در حالیکه منهول بتنی بعد از ساخته شدن تغییر اندازه در ورودی‌ها و خروجی‌ها دشوار و یا با صرف هزینه و دقت بسیار انجام پذیر است.

۶. درون منهول پلی اتیلن، صیقلی و با رنگهای روشن است بنابراین با کمترین نور داخل آن قابل رویت است و نیازی به شرایط سخت برای روشنایی نیست در حالیکه داخل منهول بتنی خشن و بعد از مدتی تیره و لجن گیر می‌شود بنابراین داخل شدن به آن و ایجاد شرایط مناسب دشوار است.

7. در منهول پلی اتیلنی طراحی نردبانها توسط استاندارد OSHA(اداره ایمنی وبهداشت شغلی امریکا) صورت می‌گیرد که طبق این طراحی نردبان بر ای سال‌ها بدون عیب کار می‌کند و سالم می‌ماند در حالیکه در منهول بتنی نردبانهای فلزی سطحی سخت دارند که صورت برخورد نفر احتمال آسیب رساندن به وی را دارند.

8. مواد چسبنده اسیدی (leachate)در سیستم دفن زباله واکنشی با منهول پلی اتیلنی نمی‌دهند در حالیکه در منهول بتنی مواد دارای خاصیت اسیدی به فلزات و بتن حمله کرده و آنها را تخریب می‌کند.

9.HDPE (پلی اتیلن با دانسیته بالا) در بیشتر اسیدها و بازهای رقیق بی اثر است. در واقع یک بازهٔ گسترده از مقاومت شیمیایی با اسیدها و بازها و بسیاری از ترکیبات آلی نشان می‌دهد. با توجه به این که برخورد با این گون مواد در منهول امری اجتناب ناپذیر است این مورد از ویژگیهای عالی منهول پلی اتیلن است. مثلاً در فاضلاب‌ها با اسید سولفوریک و سولفید هیدروژن واکنش شیمیایی نمی‌دهد و leak-free (بدون نشتی) باقی می‌ماند در حالیکه منهول بتنی در برابر اسیدها و بازها مقاومت شیمیایی زیادی ندارند و پس از مدتی خورده می‌شوند. مثلاً در فاضلابها سولفید هیدروژن به اسید سولفوریک تبدیل می‌شود که منجر به ترک بتن و ایجاد ترک می‌شود.

10. این سیستم leak-free در پلی اتیلن به معنای آلودگی کم محیط و هزینه کمتر(به دلیل به کار نگرفتن نیروی انسانی و ماشین آلات و تاسیسات شیمیایی که همگی پر هزینه و وقت گیر است) می‌باشد که از نظر کمک به حفظ محیط زیست نسبت به منهول‌های بتنی ارجحیت دارد.

۱۱. پلی اتیلن ۱۰۰% قابلیت بازیافت دارد و در صورت استهلاک می‌توان آنرا بازیافت کرد.

۱۲. هنگامی که تحت فشار قرار بگیرند، منهول‌های پلی اتیلن برخلاف منهوئال‌های بتنی، به جای شکستن، خم می‌شوند و انعطاف پذیرند.

 

 

روش نصب منهول‌های پلی اتیلنی :

 

از نظر تحمل بارهای وارده به منهول‌ها مانند بارهای شعاعی و محوری (Downdrag) و نیز بارهای ترافیکی، تفاوتهایی بین منهولهای بتنی و پلی اتیلنی وجود دارد و اساساً" سازهٔ پلی اتیلنی به تنهایی نمی‌تواند بارهای سنگین بیش از حد طراحی خود را تحمل نماید، لذا ترکیبی از این دو سازه در اجرای منهول‌های پلی اتیلنی بکار می‌رود.

بر اساس استاندارد 1759ASTM به جای بتن از خاک Class І که حدود ۳۰ سانتی متر در گرداگرد منهول قرار می‌گیرد و حداقل ۹۵% کوبیده (Compact) می‌گردد نیز می‌توان استفاده نمود ولی در عمل بهتر است برای منهول‌های کوتاه تر و مکان هائی که بارهای ترافیکی سنگین وجود ندارد اینکار را انجام داد. اما در هر دوصورت حتماً می‌بایستی از یک دال بتنی مسلح که حدود ۲۰ سانتی متر ضخامت داشته باشد استفاده نمود که قطعاً دریچه منهول نیز برروی این دال قرار می‌گیرد. در صورتیکه جهت پرکردن اطراف منهول‌های پلی اتیلنی (Backfill) بخواهیم از بتن استفاده کنیم بایستی گود برداری را زیاد باز ننمائیم و حدود ۱۵ سانتی متر در اطراف منهول را با بتن حدود ۲۰۰ بدون نیاز به میلگرد پر نمائیم. این دیواره بتنی به همراه دیوارهٔ پلی اتیلنی منهول با هم توانایی تحمل بارهای وارده خصوصاً بارهای ترافیکی را خواهند داشت.

 

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

روش های نوین جمع آوری فاضلاب توسط سپتیک تانک

 

باکتری های موجود در فاضلاب با تکثیر خود در زمان توقف فاضلاب

در سپتیک عمل هضم را انجام می دهد و مواد جامد فاضلاب را به لجن تبدیل میکند
 


این مایع با سر ریز از سپتیک تانک خارج شده و به حوضچه پخش می ریزد و از طریق دیوار های مشبک حوضچه جذب زمین می گردد . البته این روش در آمریکا مجاز است ولی در ایران باید مایع فاضلاب پس از خروج از سپتیک در حوضچه کلر زنی , کلر زنی گردد و سپس دفع شود .
فاضلاب پس از ورود به انباره به دلیل کاهش سرعت جریان آن قسمتی از مواد معلق خود را به صورت ته نشینی از دست می دهد و از سوی دیگر انباره بیرون می رود و مواد ته نشین شده به صورت لجن در کف انباره جمع می شوند. این لجن حاوی ارگانیسم های زنده مفیدی می باشد. این ارگانیسم ها از فاضلاب ورودی به عنوان غذا استفاده کرده و بدین ترتیب فاضلاب را تصفیه می کنند و به این دلیل حجم لجن در این سیستم تقریباً ثابت بوده و تا چند سالی نیاز به تصفیه لجن ندارد.

محاسن سپتیک تانک:

سرعت اجرا.
مناسب برای زمین های دژ و یا زمین هایی که قدرت جذب بسیار کمی دارند و یا مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی در آن بالا باشد.

به دلیل استقرار در زمین فضایی را اشغال نمی نماید.
هزینه بسیار مناسب.
بدلیل عدم استفاده از تجهیزات الکترومکانیکال نیازی به تعمیر و هزینه نگهداری و اپراتور ندارد.

 

 

 


‌ که سپتینک تانک ها در چند روش بکار می روند:

1) روش سپتیک تانک ثقلی( Septic Tank Effluent Gravity STEG)



در این روش یک پیش تصفیه بر روی فاضلاب صورت می گیرد و مشکلی جهت تامین سرعت خودشستشویی وجود ندارد چون مواد جامد معلق درشت در سپتیک تانک مانده و اختلالی در تامین سرعت خودشستشویی ایجاد نمی کنند. در سپتیک تانک لازم نیست که قطر لوله 200 mm و یا بالاتر انتخاب گردد.

این روش برای جوامع کوچک کاربرد دارند و چون قطرها کوچک هستند، می توان از لوله های پلاستیکی استفاده نمود زیرا خوردگی این نوع لوله ها کمتر است و مشکل نشتاب وجود ندارد.
فاضلاب بدون هیچ پیش تصفیه ای وارد شبکه جمع آوری شده و به صورت ثقلی به سمت تصفیه خانه حرکت می کند. حداقل قطر لازم 150 تا 200 mm است. جهت جلوگیری از رسوب جامدات معلق، حداقل قطر 6/ متر بر ثانیه حفظ باید گردد. جهت تمیز کردن آنها وجود منهول الزامیست. بدلیل آب بند نبودن کامل شبکه جمع آوری سنتی، یکی از مشکلات اصلی Infiltration یا نشتاب به داخل و Exfiltration یا نشتاب به خارج می باشد. در این روش قطر شبکه کم است ( حدود 25 تا 50 mm ) و لوله های پلاستیکی مورد استفاده قرار می گیرند.
لوله های خروجی از منازل، در ابتدا وارد سپتیک تانک می گردند. بدلیل اینکه در این حالت مواد جامد قابل ته نشینی وجود ندارد. سیستم با قطر کم و شیب کمتر قادر به انتقال فاضلاب خواهد بود. این سیستم به دلیل اینکه کاملا آب بند می باشد، امکان نشتاب به داخل و یا خارج وجود ندارد. عمق کارگذاری لوله ها در این سیستم حدود 9/ متر می باشد.

 

 

 

 


2) روش سپتیک تانک با پمپ ( Septik Tank Effluent Pump )



این روش، شامل شبکه تحت فشار می باشد. در این روش، سپتیک تانک مجهز به صافی و پمپ با فشار بالاست. فاضلاب خروجی توسط لوله هایی با قطر کم، که تحت فشار می باشند، پمپاژ می شود. شبکه جمع آوری فاضلاب اصلی نیز در این روش تحت فشار می باشد.
قطر لوله های تخلیه در این سیستم 25تا38 mm است. قطر لوله های اصلی حداقل 50 mm می باشد. مانند سیستم STEG مشکل نشتاب در این سیستم نیز وجود ندارد. در این سیستم شبکه در عمق بسیار کم گذارده می شود و لوله ها دارای انعطاف کافی هستند، به همین دلیل نیاز به شیب دهی نیست.تنها مشکله مربوطه، زمانی است که سطح آب زیرزمینی بالاست و منطقه سنگلاخی است. این سیستم اولین بار در سال 1968 و در آمریکا بکار برده شد.

www.iran-stu.com



3) Pressure Sever With Grinder Pump



این سیستم شبیه روش دوم است ولی بجای استفاده از پمپ ساده از پمپی استفاده می شود که قدرت بیشتری دارد. در این سیستم برای شبکه جمع آوری از سپتیک تانک استفاده نمی شود و بجای آن از یک پمپ خردکننده برای خرد کردن جامدات استفاده می شود. بنابراین می توان از شبکه هایی با قطر کوچک استفاده کرد. مانند روش STEP این شبکه نیز با قطر کم و عمق کارگذاری کم استفاده می شود ولی در این روش به دلیل عدم استفاده از پیش تصفیه مقدار جامدات معلق، چربی و روغن بیشتر خواهد بود.

4) روش خلا



در این سیستم از شبکه ای استفاده می گردد که تحت فشار منفی و خلا قرار دارد. در این روش جایگزین نیز مانند حالت های قبلی، قطر لوله ها کم، عمق کارگذاری شبکه نیز کم و شتاب نیز وجود ندارد.
روش های جایگزین مورد بحث عموما برای جوامع کوچک و غیر متمرکز استفاده می شود. از بین این روشها تنها سیستم STEG قابل استفاده است.

 

 

 

 

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

انواع سیفون فاضلاب ساختمان


ساختمان سیفون فاضلاب :

ساختمان سیفون به شکلی است که پس از هر بار تخلیه مقداری آب در داخل آن باقی می ماند به طوری که این مایع ارتباط فضای داخلی لوله ی فاضلاب را با فضای داخل ساختمان قطع میکند.آب داخل سیفون را (آب بند) می نامند وعمق آب بندی ارتفاع ستون آبی است که بین قسمت سرریز وعمق گلوی سیفون واقع شده است .


سیفون ها معمولا از نظر عمق آب بندی دو نوع می باشند :




 

یکی از آنها (آب بندی معمولی)است که عمق آب بندی آن حدود  5سانتی متر است  ودیگری سیفون با (آب بندی  عمیق)  که عمق آب بندی آن دو برابر (حدود 10 سانتی متر) است. شکل زیر این دو نوع سیفون را نشان میدهد.


سیفون با آب بندی معمولی عمیق را میتوان در شرایط عادی نیز به کار برد ولی معمولا در شرایط غیر عادی از قبیل گرمای زیاد ،افزایش وکاهش فشار جو ودر مواردی که سیستم هواکش کامل نباشد، مورد استفاده قرار میگیرد.

طرز کار سیفون ها :

با توجه به سطح آب داخل سیفون در حالت عادی و قبل از تخلیه ی فاضلاب به داخل آن در سطح A-A قرار میگیرد.

 


پس از تخلیه ی فاضلاب وسایل بهداشتی در داخل سیفون ارتفاع آب در شاخه ی B به تدریج زیاد می شود. وارتفاع آب در شاخه c نیز به طور همزمان بالا می آید تا زمانی که سطح آب به سر ریز لوله خروجی سیفون یعنی به سطح D برسد.از این لحظه به بعد هر چه آب وارد لوله ی ورودی سیفون بشود از لوله ی خروجی آن خارج می گردد.

انواع سیفون ها:

متداول ترین نوع سیفون ها سیفون های نوع pوs هستند که نشان داده شده اند وهر یک از آنها خود به اشکال مختلفی ساخته می شوند.ولی کارآمد ترین سیفون ها سیفون p است که به آن سیفون شتر گلو نیز می گویند. از سیفون های شتر گلو برای اتصال به دست شویی ها و لگن ها و آبریزها و شیرهای آبخوری و حمام ها استفاده می کنند. جریان فاضلاب سیفون ها نوع p از سایر انواع سیفون های معمول کندتر است.

 

علل از بین رفتن آب بندی سیفون ها :


یکی از مشکلات معمول در یک سیستم فاضلاب از بین رفتن آب بندی سیفون است.آب بندی سیفون ممکن است بر اثر هواکش نامناسب شبکه و به دنبال آن به وجود آمدن اختلاف فشار در دو طرف مایع سیفون از بین از بین برود. در مجموع از بین رفتن آب بندی سیفون ها ممکن است ناشی از علل زیر باشد:

1-سیفوناژ

2-تبخیر شدن آب سیفون

3-کشش لوله های مویین


سیفوناژ :


از بین رفتن آب بندی سیفون ممکن است در نتیجه ی تولید فشار کمتر از اتمسفر در قسمت خروجی سیفون در سیستم فاضلاب باشد.در این حالت آب داخل سیفون براثر فشار هوا از سمت وسیله ی بهداشتی در سیستم فاضلاب تخلیه می شود. به طوری که درآب بندی سیفون در شرایط عادی به علت تعادل فشار در طرفین سیفون به حالت سکون باقی ماند اگر در قسمت خروجی سیفون به دلایلی کاهش فشار به وجود آید آب داخل سیفون بر اثر فشار جو که در سمت لوله ی ورودی سیفون بر آن وارد می شود در شبکه ی فاضلاب تخلیه می گردد. این عمل را که در نتیجه ی بوجود آمدن شرایط عدم تعادل فشار هوا صورت می گیرد، سیفوناژ می نامند.


سیفوناژ به دو صورت زیربه وجود می آید:

سیفوناژ مستقیم (سیفوناژ خود به خود):

غالبا در سیفون هایی که در وسایل بهداشتی کوچک مانند دست شویی یا لگن ظرف شویی به کارمی روند و مجهز به لوله ی هواکش نیستند سیفوناژ مستقیم به وجود می آید. این سیفوناژ نتیجه ی عدم تعادلی است که بر اثر تخلیه ی سریع فاضلاب تولید می شود،چون این گونه وسایل بهداشتی دارای کف مقعری هستند. فاضلاب محتوی آن ها به طور ناگهانی خالی می شود و بعدا نیز آب کافی برای تامین مجدد آب بندی سیفون در آن باقی نمی ماند.

سیفوناژ غیر مستقیم:

آب بندی سیفون ممکن است به طور غیر مستقیم یا بر اثر جریان فاضلاب در مجرای لوله ی خروجی بعد از سیفون از بین برود این مشکل غالبا در تاسیسات لوله کشی پیش می آید. هنگامی که فاضلاب وسایل بهداشتی در طبقات ساختمان در لوله ی قائم مشترکی تخلیه می شود سرعت جریان آب هوای داخل مجرای خروجی سیفون دست شویی واقع در طبقه ی پایین را می مکد.در نتیجه دراین مجرا مکش ایجاد می شود وبر اثر فشار هوای محل آب داخل سیفون دست شویی نیز تخلیه می گرددتحت این شرایط پس از تخلیه سیفون امکان تجدید آب بندی آن وجود ندارد. با نصب لوله ی هواکش درسیستم لوله کشی فاضلاب می توان از سیفوناژ غیر مستقیم نیز جلوگیری کرد.

 


 

تبخیر شدن آب سیفون :


از بین رفتن آب بندی سیفون ها بر اثر تبخیر یک پدیده ی طبیعی است که به ندرت اتفاق می افتد. در شرایط عادی چندین روز طول می کشد تا آب داخل سیفون ها تبخیر شود ومعمولا با استفاده ی مجدد از وسایل بهداشتی این مشکل برطرف می شود.به کار بردن سیفون هایی با عمق آب بندی بیشتر زمان تبخیر را طولانی تر می کند ودر طول این مدت نیز احتمال استفاده ی مجدد از وسیله ی بهداشتی و پر شدن سیفون زیاد است.


کشش لوله های مویین :


از بین رفتن آب بندی سیفون ها براثر خاصیت کشش لوله های مویین خیلی کم اتفاق می افتد.بلکه این اشکال هنگامی رخ می دهد که یک جسم خارجی مانند پارچه، نخ یا یک نوار پارچه ای از داخل سیفون به طرف مجرای خروجی آن آویزان شود.همان طور که دیده می شود کهنه یا پارچه مانند فیتیله ای آب داخل سیفون را به طرف بالا می کشد.آب ریسمان از مجرای خروجی سیفون در لوله ی تخلیه می چکد.درصورتی که چنین اتفاقی رخ دهد سرعت جذب آب به وسیله ی کهنه یا پارچه بیشتر شده وآب بندی سیفون به سرعت از بین می رود.

 


اثر باد :


بادهای شدیدی که از دهانه ی خروجی لوله های هواکش فاضلاب در بالای بام عبور می کند ممکن است آب بندی سیفون را تحت تاثیر قرار دهد وقتی که گرد باد از طریق لوله ی هواکش به داخل سیستم لوله کشی به طرف پایین هدایت می شود البته به ندرت ممکن است در اثر ازدیاد فشار هوای داخل لوله های فاضلاب آب داخل سیفون ها را به حرکت در آورده و مقداریاز آن را به خارج تخلیه کند که این هم مشکل بزرگی ایجاد نمی کند،زیرا احتمال خالی شدن کامل آب سیفون ها بسیار کم است.به هر حال برای جلوگیری از تاثیر باد می توان هواکش لوله فاضلاب را دورتر از گودال های شیروانی وجاهایی که احتمال دارد باد از آنجا به شکل گردبادی به داخل لوله ی هواکش هدایت شود نصب نمود وانتهای آن را با دو زانوی 90درجه به صورت عصایی ساخت.


سیفون راه بند :


نصب سیفون در مجرای تخلیه ی فاضلاب ساختمان به شبکه ی فاضلاب شهری برای جلوگیری از نفوذ گازهای مضر موجود در شبکه ی فاضلاب شهری به داخل سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان ضروری است.معمولا مجرای ورودی وخروجی این سیفون هم تراز است.این سیفون دارای یک انشعاب است که با یک لوله عمودی تا کف ساختمان امتداد یافته از آن به عنوان مجرای بازدید وتمیز کردن لوله استفاده می شود.لوله ی دیگری روی خط فاضلاب نصب می گردد تا از تخلیه آب سیفون جلوگیری نماید.


سیفون چربی گیر :


در مواردی که احتمال ورود چربی از طریق سینک های ظرف شویی به داخل سیستم فاضلاب وجود دارد باید در بین لوله ی فاضلاب سینک های ظرف شویی((سیفون چربی گیر)) نصب شود جزییات یک سیفون چربی گیرحاوی حجم زیادی از آب نشان داده شده است. چربی ورودی به داخل سیفون تحت تاثیر آب سفت می شود و به صورت دوره ای با بلند کردن سینی مشبک خارج می شود.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

تاسیسات فاضلاب

 

 

سیستم فاضلاب  (sewage system) را معمولا به سه دسته تقسیم بندی میکنند

 

فاضلاب خانگی

پساب شهری

فاضلاب صنعتی

 

1. فاضلاب خانگی

فاضلاب خانگی شامل پساب های ساختمان از توالت ها، حمام ها ، دستشویی ها، آشپزخانه

ماشین رختشویی و ظرفشویی می باشد که در بعضی شهرهای جهان

توسط شبکه جمع آوری شهری آن را به تصفیه خانه ها منتقل میکنند

انواع روش تصفیه عبارتند از :

سپتیک تانک

ایمهاف تانک

لاگون

کلاریفایر

 

2. پساب شهری

شامل آب باران و برف می باشد که جدا از شبکه شهری فاضلاب خانگی و در شبکه مستقل شهری به رودخانه ها و مسیل ها تخلیه می شود، چون مخلوط کردن آن با فاضلاب خانگی سبب افزایش حجم فاضلاب برای تصفیه خانه ها می شود و هزینه تاسیسات اولیه و مراحل تصفیه را بالا می برد.

 

3. فاضلاب صنعتی

این فاضلاب ها بر حسب نوع صنعت دارای ترکیبات شیمیایی و سمی است که نمی توان مستقیما در رودخانه ها و دریاچه ها تخلیه کرد و باید قبلا به طور استاندارد تصفیه گردند. روش های گوناگون تصفیه فاضلاب و مسایل مربوط به آن را می توان در کتاب هایی که تحت این عنوان می باشند، ملاحظه نمود. معنای واژه sewer در تاسیسات شبکه انتقال فاضلاب است و خود فاضلاب را sewage می گویند و کلیه سیستم فاضلاب را از ابتدا تا انتها  sewerageمی نامند.

 

 

سیفون :

 

یک قطعه به شکل U می باشد که بین سرویس های بهداشتی و لوله تخلیه فاضلاب

نصب می شود و همیشه مقداری آب در آن باقی می ماند

که این آب مانع از ورود بو و گازهای فاضلاب به داخل محیط ساختمان می گردد

باید توجه کرد در سرویس هایی که به ندرت از آن ها استفاده می شود

آب موجود در سیفون به تدریج تبخیر شده و بو و گاز وارد محیط میشود لذا باید گاه به گاه در آن ها آب ریخته شود

 

 

ونت :

 

برای تخلیه گازهای ایجاد شده در فاضلاب یک شبکه لوله کشی به موازات لوله کشی فاضلاب باید ایجاد شود. این گازها که همواره در پشت سیفون ها جمع شده اند اگر از طریق ونت خارج نشوند با هر بار تخلیه آب از سرویس بهداشتی در اثر تلاطم وارد محیط می شوند و در صورتی که شبکه ونت نداشته باشیم وجود آن ها باعث مقاومت در تخلیه آب می گردد که نهایتا آب ریخته شده در سرویس ها به سرعت خارج نمی شود و مدتی کوتاه در آن ها باقی می ماند تا به تدریج تخلیه گردند.

 

نکات اجرایی  :

 

در اینجا نکاتی وجود دارد که در طراحی زهکشی باید مد نظر قرار گیرد.

1.به آب ناشی از توالت ها، حمام، دوش و ظرفشویی گفته می شود

2.سیستم ونت تک لوله ای کارامد از دو لوله ای بوده چرا که هزینه کمتری دارد.

3.در سیستم دو لوله ای از هر یک از لوازم بهداشتی  یک دریچه به ونت متصل می شود

در حالی که در سیستم تک لوله ای یک لوله ساده وجود دارد.

4.تمام سیستم ها باید برای گرفتن بو و هوای ناپاک ونت یا تله داشته باشند

5. لوله های بیش از 6.4 متر معمولا نیاز به لوله ونت دارند.

6. اگر لوله خروجی از سینی سیفون شیب تند داشته باشد ممکن است

که آب موجود در تله مکیده شود و هوای ناپاک در محیط پخش شود

زیرا همواره مقداری از سطح آب باید در تله سیفون وجود داشته باشد

به این حالات سیفوناژ خود به خودی گفته می شود.

7.  با افزایش فشار مکش در سیستم درین، سیفوناژ اتفاق می افتد.

فشار مکش 500N/m2 سطح آب سینی را تا 25mm کاهش می دهد.

8. در سیستم هایی که اصولی طراحی نمی شوند به دلیل فضای محدود دریچه های خروجی، برگشت فشار اتفاق می افتد و آب لوازم بهداشتی مخلوط می گردند.

9. لوله های فاضلابی که به لوله های بزرگتر تخلیه می شوند مشکلات سیفوناژ کمتری در آن رخ می دهد چرا که معمولا پر یا خالی نمی شوند.

10. لوله های فاضلابی که به لوله هایی با قطر یکسان تخلیه می شوند معمولا با اتصال شیب و خم محدودیت ها را به حداقل می رسانند.

11. گاهی اوقات می توان برای جلوگیری از نوسانات فشار در لوله دریچه هایی تعبیه نمود.

12. سرعت جریان در لوله افقی برای جلوگیری از تجمع ذرات شناور  0.6-0.75 m/s  می باشد.

13. نقاط دسترسی جهت تعمیر و نگه داری باید در جاهای زیر قرار داشته باشد:

  • در خم یا تغییر مسیر باشد
  • در محل اتصال باشد مگر اینکه هر کدام دسترسی جدا داشته باشد
  • رو یا نزدیک خروجی و تخلیه باشد
  • در مسیر تغییر سایز لوله ها باشد
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co

گندانبار یا سپتیک تانک

​​​​​

گندانبار یا انبار فاضلاب خانگی (به انگلیسی Septic Tank) یکی از اجزای کلیدی سیستم فاضلاب است که شبیه یک دستگاه تصفیه فاضلاب کوچک کار می‌کند. از گندانبار بیشتر در جاهایی که لوله‌کشی فاضلاب، وجود ندارد استفاده می‌شود. دستورالعملها و قوانین مربوط به اجزای دیگر سیستم فاضلاب شخصی اصولاً توسط شوراهای محلی مشخص میگردد. این اجزا به صورت انتخابی میتوانند شامل پمپها،دستگاههای هشداردهنده، تصفیه کننده یا فیلترهای ماسه ای، دفع کنندههای مایه پساب به معنی میدان تخلیه فاضلاب، حوضچه ها، و گیاهان تصفیه کننده توسط الیاف طبیعی مثل کرت یا باغچه خزه توربباشند. انبار فاضلاب اصولاً هر سه یا چهار سال یکبار باید تخلیه گردد و یا از روشهای بازیافت برای استفاده بهینه از آب موجود در آن استفاده گردد.

در حالیکه نصب و نگهداری صحیح انبار فاضلاب هیچ مشکل محیط زیستی بیشتری نسبت به سیستم فاضلاب شهری ایجاد نمی‌کند، نصب غیراصولی آن میتواند مشکلات خاصی را ایجاد نماید. برخی از آلوده کنندهها، خصوصاً سولفات، در شرایط غیرهوازی داخل انبار فاضلاب، به سولفید هیدروژن که گازی بی رنگ، سمی و آتشگیر با بوی نافذ تخم مرغ فاسد می‌باشد تبدیل میشود. همچنین متان گاز بالقوه گلخانه ای محصول دیگری است که از فاضلاب متصاعد میگردد. نیترات و ترکیبات نیترو به آمونیاک که گازی بی رنگ، با مزهٔ فوق العاده تند و زننده که اشک‌آور و خفه کننده است تبدیل میگردد. و نهایتاً به خاطر شرایط غیرهوازی داخل انبار تخمیر باعث تولید کربن دی‌اکسید و متان میگردد.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰
شرکت پیاتیک Co